کامپیوترهای all in one بسیار زیبا و منحصر به فرد ساخته شدهاند و در آیندهای نزدیک به دلیل ویژگی های برتر خود کم کم جای کامپیوترهای خانگی را خواهند گرفت. با بررسی نکاتی که در این مقاله می گویم می توانید بین لپ تاپ استوک یا آل این وان انتخاب بهتر را داشته باشید.
فهرست مطالب
کامپیوترهای all in one چیست؟
کامپیوترهای all in one یا چند منظوره با عناوین مختلفی در بازار ایران شناخته می شوند. در واقع، این نوع کامپیوترها با عناوینی همچون: کامپیوترهای یکپارچه، کامپیوترهای بدون کیس، کامپیوترهای ALL IN ONE، کامپیوترهای AIO و… نیز نام برده می شوند.
فضای تعبیه شده برای این کامپیوترها و تمام قطعات آن ها نظیر: پردازنده، کارت گرافیک، حافظه و حتی اسپیکر و وب کم به اندازه یک مانیتور است که می تواند آن ها را در برگیرد.
به طور کلی، کامپیوترهای چندمنظوره به یک مانیتور مجهز شده اند که قطعات سخت افزاری همچون: پردازنده، مادربورد، کارت دیگر و دیگر قطعات سخت افزاری در پشت صفحه نمایش مانیتور جای گرفته اند. بدین ترتیب، کیس و مانیتور با هم ادغام شده اند.
امروزه کامپیوترهای all in one به معروفیت و آوازه ای قابل توجه در بازار کامپیوتر دست یافته اند. این نوع کامپیوترها به کیس و اسپیکر نیازی ندارند. این ویژگی سبب متمایز ساختن آن ها نسبت به دیگر انواع کامپیوترها گردیده است. چراکه فضاهای محدود چنین کامپیوتری را برای انجام کارهای موردنظر می طلبد. گفتنی است برای کامپیوترهای all in one نمی توان عناوینِ لپ تاپ، تبلت و یا دسکتاپ را بیان کرد.
قدرت و امکانات
هسته کامپیوترهای all in one دارای قدرتی به اندازه هسته کامپیوترهای معمولی هستند که می توان ویژگی های آن را با هسته کامپیوترهای معمولی یکسان دانست. البته اندازه این کامپیوتر به اندازه یک مانیتور LCD طراحی گردیده اند.
به کارگیری صفحات لمسی برای کامپیوترهای all in one گامی مهم در طراحی منحصر به فرد آن ها تلقی می شود. این نوع کامپیوترها به سبب عدم برخورداری از اسپیکر مجزا به اسپیکرهای داخلی قدرتمندی مجهز شده اند.
کامپیوترهای all in one برق کمی مصرف می کنند و دارای توان مصرفی برق پایینی هستند. به گونه ای که برخی از انواع آن دارای حداکثر توان مصرفی برق ۶۵ وات هستند. می توان کامپیوترهای ال این وان را روی دیوار نصب کرد؛ چراکه این نوع کامپیوترها از نوع فلترون می باشند.
تمام پورت های جانبی نظیر: Serial، USB 0.2،، USB 0.3، Card Reader و Webcam در کامپیوترهای AIO تعبیه شده اند. در واقع تکمیل بودن پورت های جانبی از دیگر مزیت های کامپیوترهای AIO به شمار می آید.
شما با اتصال کیبورد و ماوس به کامپیوترهای AIO می توانید کارهای کامپیوتری خود را انجام دهید. این نوع کامپیوترها به سبب مزایا و ویژگی های خاص خود در محیط های اداری کوچک، سازمان ها، بانک ها و … بسیار مناسب و کاربردی هستند. چراکه کامپیوترهای AIO فضای کمی را اشغال می کنند و از زیبایی ظاهری و کارایی بالا برخوردار هستند.
نکات مهم در خرید کامپیوترهای all in one
در هنگام خرید دستگاه all in one فقط نباید به پردازنده قدرتمند، کارت گرافیک قوی و صفحه نمایش آن توجه کرد. این موارد به تنهایی ملاک برتری آن ها نسبت به دیگر انواع AIO نیست و باید به ویژگی های دیگر آن نیز دقت کرد. این نوع دستگاه با استقبال فراوانی از سوی کاربران روبه رو شده است. این امر در کنار پیشرفت تکنولوژی سبب طراحی و تولید AIO های جدیدتر با ویژگی های بهتر و کاربردی تر گردیده است. به عنوان مثال، در برخی از دستگاه های AIO شاهد افزودن قابلیت نمایشگر لمسی و Blu ray Player بوده ایم. همچنین برخی از این دستگاه های چندمنظوره تصاویر را به صورت سه بعدی نمایش می دهند.
البته باید در کنار این نکات به این موضوع اشاره کرد که معمولاً نمی توان قطعات داخلی رایانه های all in one را تعویض نمود. اما اکنون برخی از برندهای ساخت کامپیوترهای AIO جهت رضایت مشتریان خود مدل هایی با قابلیت تعویض رم، هارد، فن ها و درایو اپتیکال را طراحی گردیده است.
مزایا و معایب آل این وان
کاربرانی که مایل به خرید دستگاه های آل این وان هستند به معایب و مزایای آن ها دقت می کنند تا بتوانند کامپیوتری با ویژگی های برتر و بدون کمترین معایب خریداری کنند. بهتر است که از بازگو کردن مزایا و معایب آن ذکر کنیم که دستگاه AIO یک دستگاه جدید و نوپا است که توانسته به مرور زمان و با سرعت تصاعدی جای کامپیوترهای شخصی را بگیرد و استفاده آن ها معمول گردد. حتی میتوان آینده ای را متصور شد که خبری از کیس های حجیم و بازار تقلبی فروش قطعه نیست و استفاده از آل این وان ها در تمامی امور خانگی و اداری به امری معمول و رایج تبدیل گشته است.
مزایای کامپیوترهای AIO
▪︎ دستگاه های all in one در مصرف برق تا ۸۶درصد صرفه جویی می کنند. این دستگاه از مبدل برق یا همان آداپتور استفاده می کند.
▪︎ کامپیوترهای AIO فضای کمی را اشغال می کنند. طراحی زیبا و کاربر پسندی در ساخت آن اعمال شده است.
▪︎ در ساخت آل این وان از درگاه ها و پورت های ورودی و خروجی مختلف با توجه به نوع دستگاه استفاده شده است.
▪︎ کامپیوترهای آل این وان تصاویر را با کیفیت بالایی از نوع Full HD به نمایش می گذارند.
▪︎ می توان آن ها را بر روی دیوار نصب کرد.
▪︎ می توان برخی از قطعات انواعی از آل این وان ها را همچون: هارد، رم و پردازنده ارتقا بخشید.
▪︎ سیم های اضافی و متعدد در برخی از مدل های AIO با ماوس و کیبورد وایرلس وجود ندارد.
معایب کامپیوترهای AIO
▪︎ آل این وان نسبت به کامپیوترهای خانگی سریع تر قدیمی می شود.
▪︎ رم و حافظه داخلی آل این وان را نمی توان به راحتی بروزرسانی کرد.
▪︎ در صورت اشکال در بخشی از کامپیوتر، امکان انتقال آن به دیگر قطعات نیز وجود دارد.
▪︎ آل این وان با توجه به قیمت خود دارای سخت افزار ضعیفی هستند.
▪︎ هزینه تعمیر این نوع کامپیوترها نسبت به کامپیوترهای معمولی بسیار بالاتر است.
در صورتی که سوال یا پیشنهادی در رابطه با کامپیوترهای آل این وان دارید، در نظرات همین پست از ما یا سایر کاربران لپ تابی بپرسید.